På äventyr i matbutiken

Även då det skulle vara trevligt har dock familjens ekonomi inte råd med att äta ute varje dag.
En tur till den lokala matvarubutiken är därför av nöden.
Finner det otroligt roligt att botanisera bland varorna och försöka klura ut vad som är vilket. Tack vare bilden på burken insåg vi snabbt att den där burken med vad som såg ut som mycket exotiska bär var vanlig lingonsylt. Den fick stå kvar.
Däremot stötte vi på en ytterligt intressant liten burk i kylhyllan.
Speisetopfen
En snabb konsultation av lexikonet (som numera bor i handväskan) gav vid handen att ”Speise” betyd äta och ”Topf” gryta. Kan inte säga att jag blev mycket klokare på detta, men mysteriet måste ju få en lösning. Alltså, den lilla burken med 250 gr Speisetopfen fick följa med hem.
Väl hemma vidtog närmare undersökning och provsmakning. Kesella???
Nu må ni som redan bor här och har bättre koll på läget förklara för mig: vad är det jag köpt och vad ska jag göra med det?? 🙂

20120816-124545.jpg