Vem är jag?


Sedan jag var liten har jag alltid lekt med ord. Trisslat och trasslat med dem och försökt beskriva världen omkring mig. Måhända det därför inte var så konstigt att jag 1997 vigdes till präst i Svenska kyrkan. Ord är ju trots allt ett av prästens arbetsredskap.

2012 sändes jag ut på mitt första uppdrag för SKUT, Svenska kyrkan i Utlandet. Tanken uppstod då att skapa denna blogg där jag delar med mig av smått och stort, vardag som arbete, privat som fritid, från livet som utlandssvensk. Det var tänkt som ett år i främmande land, men blev nästan ett decennium i länder som Österrike, Tyskland och Nederländerna.  2022 återvände jag till Sverige, närmare bestämt Dalarna. Men efter ett knappt år är det dags att åter packa väskorna och ge sig ut på äventyr, denna gång lite längre västerut, till Canada.

Bloggen lever, om än i bland kanske inte så aktiv. De gånger jag har skrivit ner söndagens predikan (vilket alltså inte alltid är fallet) hamnar den här. Likaså diverse betraktelser och iakttagelser från vardagslivets olika vinklar och vrår.

Utan några som helst ambitioner hoppas jag att du finner den läsvärd.

Mitt andra jag


Vi har alla olika intressen här i livet. 
Förutom präst så är jag även Sommelier och lärare i Vin och Dryckeskunskap. jag deltar regelbundet som domare i olika internationella vin tävlingar. Jag agerar även som konsult till olika restauranger och håller olika seminarier och event med anknytning till vin i allmänhet och mousserande i synnerhet.

En del av det jag gör som sommelier dyker upp även i denna blogg.


GDPR (och tycker jag, vanlig artighet) säger att jag måste redogöra för hur dina uppgifter och små kaksmulor som datorerna lämnar hos varandra behandlas. 
Mer om Integritetspolicyn kan du läsa här 
Men kortfattat: datorn sparar automatiskt det som behövs för att underlätta ditt besök här (och för att skydda mig mot spam och andra otrevligheter. )
Eventuella uppgifter kommer aldrig att säljas till tredje part.

Här är lite länkar till olika sidor:

Den skola där jag lärt mig om, och numera lär ut, om vin: Europäische Sommelier Schule

Här är hemsidan för Svenska kyrkan i Toronto där jag numera bor och arbetar

Här är hemsidan för Mobil präst Nordamerika