Stämplad, godkänd och klar!

Det var ju det här med blanketter… *ryyys*
Idag var det dags att ta sig till Magistrat Wien-MBA på Martinstrasse 100 för att bli ordentligt registrerade och stämplade.

Ett fantastiskt vackert hus, med pampig entré och tunga dörrar. Vi försökte redan i går ta oss in genom dess vackra portar, men då denna instution, som man måste besöka inom tre dagar från anländandet, bara har öppet fram till 13:00 och vi var där efter lunch fick vi vackert gå hem igen för att försöka nästa dag.

Den här gången lyckades det oss att få en kölapp och att komma in till damen som skulle godkänna oss
Lika pampig och vacker som entrén var, lika själsdödande tråkigt var rummet vi klev in i. Grön-beiga väggar (ja, den färgen finns, numera…)  trötta affischer, två skrivbord utslängda i var sitt hörn.
Vid dessa skrivbord, två trötta hjältinnor som tappert leende vinkar fram nästa lilla grupp personer som nervöst kommer tassande med sina hjälpligt ifyllda blanketter i nypan.
Självklart har vi fyllt i fel på några ställen. (sa ju det!! Kan. inte. med. blanketter!!!) men tydligen såg vi, i alla fall maken, tillräckligt ärlig och snäll ut för att hon skulle skriva in oss på rätt ställe, skriva ut och med en bestämd knyck med handleden sätta den officiella stämpeln på pappret. (Märktes att hon var van stämpelsättare!)

Nu är vi officiellt registerade i Österrike.
Ligger tre papper här, stämplade och fina. Alla med titeln Bestätigung der meldung
Tror detta nästan måste firas med en Käsekrainer. 😉 (eventuellt andra blanketter eller likande får vänta…)