Men var är vi Nu???

Fick oväntat besök av två arbetskamrater från Sundsvall i dag!
(OK, de hade mailat för flera veckor sedan att de skulle komma i dag, men har ju minne som en guldfisk ju…)

I alla fall. Blev väldigt glad och  efter gudstjänsten var det dags att visa upp Wien från sin bästa sida!
Med hjälp av Spårvagn (för att kunna njuta av de vackra vyerna) tog vi oss mot centrum, snabbt byte till U-Bahn och några minuter senare var vi på Schwedenplatz och deras underbara glass!
Då våra vänner redan sett Stephansdomen och centrum beslöt vi oss för att visa dem nästa underbara fika/mysa/njuta ställe. Museums Quartier! Stärkta av vår framgång med spårvagnsåkandet tidigare, börjar nästan känna oss som infödda Wienbor snart, hoppade vi glatt på spårvagnen mot nämnda destination.

Några minuter senare klev vi av på…..hmmm…. den där känslan av ”Vi är ju nästan Wienbor” försvann i takt med att förvirringen ökade.
Här fanns ju inga museum och mysiga caféer, bara massa träd och cyklar. Och jo, ett café, men det finns ju överallt i Wien…

Bara bita i det sura ”ja, jag är förvirrad turist-äpplet” och plocka upp kartan.

Snabb (typ) konsultation av nämnda karta avlöjade att vi befann oss i Prater !
Ja, jag vet! Är åt helt fel håll och ungefär 5-6 km fel!!!
Våra kära vänner från Sverige är hårdhudade damer och tog denna lilla totala missmedömning med det upphöjda lugn de brukar anlägga i min närhet. (De känner mig ganska väl vid det här laget) och istället för härligt caféhäng i MQ blev det nu mysig promenad i Prater och gott glas vin på ett café där. (Sa ju att det finns Caféer överallt i Wien!)

Hem blev det för säkerhets skull U-bahn.
Någon som vet var jag får tag på en bra karta över spårvagnslinjerna i den här staden???