2

Jesus, han har en fru!!!

Kommer ni i håg för några veckor sedan när det slogs upp stort i alla media att Jesus måhända hade haft en fru !!!! 😮
Här ett klipp från DN och här från SVT.
Till och med New York Times slår upp det hela ganska stort. (btw, kommentarerna där går inte av för hackor….)
Till och med den totala urtypen för slit och släng tidningar, Heute som man får gratis så fort man närmar sig en U-bahn station på morgonen slog upp detta stort. Tänka sig, Jesus hade eventuellt haft en fru!!!! och det spekulerades vilt i om detta skulle vara det förödande slaget mot Katolska kyrkan. (Och i detta ganska katolska land är det verkligt stort!)
Nu visar sig att det lilla papyrusfragmentet i fråga som alltså utgör ”beviset” för Kristus familjeförhållanden, troligen med största sannolikhet är förfalskat!!

Nu lyser dock de braskande rubrikerna med sin frånvaro. Vilket jag personligen tycker är lite märkligt. Skulle vara intressant att veta Vem som gjort förfalskningen och Varför??? (Konspirationsteoretiker, förenen eder! Pris till bästa förklaringen! 😉 )
Samtidigt måste jag erkänna att jag var lite förbryllad över de första rubrikerna.
Jesus var gift och hade en fru. Jaha?
Spelar det någon roll, egentligen?

20121022-093128.jpg

Comments 2

 1. pfff, vi vet ju alla vilka som sprider ut att det skulle vara en bluff, dvs de som tror på bibeln bokstavligt. Frågar någon mig tycker jag inte alls det är konstigt om Jebus var gift.

  1. Post
   Author

   Är absolut inget konstigt om Jesus var gift. Och som jag konstaterade i mitt inlägg, Jesus civilstånd påverkar absolut inte min tro på honom.
   Sedan är det nog ganska tydligt att just det här dokumentet som man hänvisar till den här gången är en förfalskning. Något som de flesta, troende, som icke troende, forskare verkar vara överens om.
   Personligen är jag mer fascinerad av skillnaderna i medial rapportering än huruvida Jesus skulle vara make eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *