6

De kommer från öst och väst…..

Det är de små skillnaderna som gör det.
Även om nu inte Sundsvall ligger vid världens ände (faktiskt inte) så är sannolikheten att du på det kommunala färdmedlet där stöter på en turist från främmande land relativt liten. Möjligtvis kommer du i samspråk med någon från Jämtland på väg till Birsta. 😉

I dag på U-bahn kom jag i samspråk med ett mycket trevligt par från Tokyo, Japan, på fem dagars semester i denna vackra stad. Bredvid oss satt en likaledes trevlig dam från Salzburg, som just tillbringat ett veckoslut i Ystad i skåne.

Visserligen muttrar jag lite över alla turister då jag på vägen mellan Museiekvarteret och Spanska ridskolan passerar inte mindre än sju (7) olika turistgrupper av varierande storlek, alla ledda av en mer eller mindre entusiastisk guide bärandes på ibland något fantasifyllda ”flaggor” eller i ett fall, ett rött hopfällt paraply. Oklart om nämnda paraply användes mest för att peka ut sevärdheter eller störande element i gruppen. (Såg ut att vara en skolklass av hormonstinna tonåringar. Ledda av en Mycket barsk fröken, hon med paraplyt. )

Kan bara föreställa mig hur det är under turistsäsong. *suckar redan*
Samtidigt uppskattar jag mer och mer att bo i denna internationella storstad med småstadskänsla. 🙂

Comments 6

 1. Med risk för att göra dig besviken, det finns nästan ingen ”icke-turist-säsong” i Wien. Om 2 veckor drar julmarknadturismen igang, sen är det litelite lugnare men inte länge för pa varen kommer de italienska skolklasserna. Följt av inländska skolklasser pa den arliga Wien-veckan. Sen är det sommmar. Man gör bäst i att undvika första bezirket sa mkt som möjligt om man inte abslolut maste 😉

  1. Post
   Author
 2. Ja du, vill man leka turist (och det vill man ju faktiskt ibland) kommer man ju inte riktigt runt stråken men det ger sig med tiden och man hittar sina smultronställen utanför de ”värsta” områdena. På sommaren kan man prova Brunnenmarkt istf. Naschmarkt (inte så långt ifrån er heller, U6 Josefstädterstrasse. Finns flera mysiga ställen så det funkar på vintern också och apropos äta internationellt finns det utmärkt turkisk mat här, ett måste i Little Turkey Vienna), promenera på Steinhofgründe i 16. Bezirk (http://mittiemellan.wordpress.com/2012/07/25/hemma-i-wien/). Frukost på Café Möbel är trevligt när man har besök, om man vill pyssla kan man måla eget porslin på Made by you (jättekul faktiskt). Hauptbibliothek vid U6 Burggasse Stadthalle är jättefint och bjuder på fin utsikt. Nu när julmarknaderna kommer så är Spittelberg fint men fullt, favoriten är den vid Altes AKH. Den vid Rådhuset måste man ha sett men är rätt hysterisk. Gillar skarpt den Altwiener Christkindlmarkt på Freyung med varmt äppelvin/glögg 🙂

  1. Post
   Author

   Tack du visa guide som leder oss rätt genom Wiens inre mysterier. 😉
   Måste absolut träffas på något av ovan nämnda ställen för en irl-guidning ngn dag. 🙂

 3. julmarknaden framför slott Schönbrunn är också jättefin. Mycket musik där också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *