De kommer från öst och väst…..

Det är de små skillnaderna som gör det.
Även om nu inte Sundsvall ligger vid världens ände (faktiskt inte) så är sannolikheten att du på det kommunala färdmedlet där stöter på en turist från främmande land relativt liten. Möjligtvis kommer du i samspråk med någon från Jämtland på väg till Birsta. 😉

I dag på U-bahn kom jag i samspråk med ett mycket trevligt par från Tokyo, Japan, på fem dagars semester i denna vackra stad. Bredvid oss satt en likaledes trevlig dam från Salzburg, som just tillbringat ett veckoslut i Ystad i skåne.

Visserligen muttrar jag lite över alla turister då jag på vägen mellan Museiekvarteret och Spanska ridskolan passerar inte mindre än sju (7) olika turistgrupper av varierande storlek, alla ledda av en mer eller mindre entusiastisk guide bärandes på ibland något fantasifyllda ”flaggor” eller i ett fall, ett rött hopfällt paraply. Oklart om nämnda paraply användes mest för att peka ut sevärdheter eller störande element i gruppen. (Såg ut att vara en skolklass av hormonstinna tonåringar. Ledda av en Mycket barsk fröken, hon med paraplyt. )

Kan bara föreställa mig hur det är under turistsäsong. *suckar redan*
Samtidigt uppskattar jag mer och mer att bo i denna internationella storstad med småstadskänsla. 🙂