Den bisarra Basaren

I utlandskyrkan delar man ibland in året i F.B och E.B

Före och Efter Basaren. Här i Wien är dagen B den 2 december.

(Om 23 dagar och 10 timmar ungefär, men vem räknar?? )
Är lite svårt att förklara hur stor en basar i en SKUT  kyrka är.
Inte bara det att inkomsterna från denna enda dag står för ca 50 % av den totala årsbudgeten.
Är dessutom denna dag som utlandssvensken bunkrar upp årets förråd av livsnödvändiga artiklar så som Julmust, Pepparkakor, Marabou Mjölkchoklad och andra ting förutan livet inte är värt att leva.
Detta är min första basar, och måste erkänna att jag ser fram emot den med skräckblandad förtjusning.
I frysen ligger just nu över tusen (1000) kanelbullar. Om någon vecka skall det bakas tvåtusen (2000!) saffransbullar och just nu funderas det intensivt  över hur vi rent praktiskt skall gå tillväga i kokning av fyra hundra liter (400l) glögg. Någon som har några tips?? 🙂
Andra små underverk som skall fixas är att trolla fram några tusen plast- kassar, eller pappersdito, fundera ut var någonstans vi skall förvara en hel pall med pepparkakor ( plus några pallar julpynt, godis, ost, hantverk mm.) leta vinster, helst skänkta dito, till ett större lotteri…. (Tur att man jobbar i miraklens och underverkens bransch… 😉  samt  som kyrkoherde, framförallt ta hand om alla fantastiska underbara medarbetare och frivilligarbetare och tala om att de gör ett underbart jobb. Utan dem skulle det inte bli någon basar. (och  ibland viska till dem:  Det är ingen större katastrof, lovar, om inte allt är Exakt som det var förra året. 😉
Basaraffisch