Vilse på tunnelbanan

Vet inte om jag nämnt det förut, men bara älskar Wiens kommunaltrafik!Hur smidigt som helst! Har ju, efter vissa inledande hinder som du kan läsa om här, skaffat årskort! Med detta på fickan är det bara att hoppa på närmaste tunnelbana, buss eller spårvagn och åka runt i denna underbara stad. Inga spärrar som slåss, eller kort som skall dras i någon läsare. Utan bara att åka! Själv tar jag mig gärna runt i denna stad med hjälp av U-bahn, och börjar till och med kunna vissa linjer ganska bra. Börjar alltså slappna av nu när jag åker och har numera inte den ovane resenärens totala koll på exakt vilken station tåget befinner sig vid och hur många stationer det är tills man skall stiga av.
Det är inte bra…..

Senaste resan gick till på följande sätt:

Steg på rätt tåg mot rätt håll.
Skulle stiga av efter 7 stationer.
Sitter i helt andra tankar och vaknar till precis i tid för att kasta mig av tåget vid den 9 stationen.
Hastig omberäkning av färdväg. Bestämmer mig för att ta en anna linje, vilket i och för sig blir en omväg, men slipper nesan av att behöva åka tillbaka.
Kliver på rätt tåg, åt rätt håll.
Skall kliva av efter 4 stationer. Kliver av efter 5.
Åker tillbaka.
Borde då åka tilbaka en (1) station. Åker tillbaka 2.
Kliver av tåget. Åker tillbaka (igen) en (1) station. Kliver på rätt tåg. Skall åka 8 stationer. Sitter i andra tankar……..
Nej, jag skriver inte detta blogginlägg åkandes för evigt i Wiens tunnelbanesystem.
Utan lyckades, faktiskt, ta mig ut på rätt station. Även om jag erkänner att det var precis. 😉

Wiens tunnelbanesystem

Wiens tunnelbanesystem.
Vi bor vid U6 Währingerstrasse/Volksoper