Melodifestival…

Avdelningen bekännelser: Jag är melodifestivalnörd.

Jag bara älskar detta fenomen av pinsamma pekoraler framförda av b-artister som tar sig själva för på allt för stort allvar. Fjantiga slagdängor som dansar en sommar, om ens det. Patetiska rim och bombastiska scenshower. Allt omgett av rosa glitter och champangebubblig hysteri. 🙂

I dag (lördag) drar cirkusen i gång ordentligt hemma i Sverige.

Första deltävlingen går av stapeln i Karlskrona (fl´åt, men måste bara använda just det uttrycket i samband med denna gamla örlogsstad. 😉 ) TV och tidningar hemma är fyllda av reportage och ”avslöjande” och detaljer om allt ner till minsta klädesplagg på artister, programledare och till och med reportrar.

Själv sänder jag en tacksamhetens tanke till vår moderna värld som gör att jag kan följa det hela på distans via bloggar: typ Tobbe Ek´s  eller Hanna Fahl.  DN har dessutom en hel site tillägnad melodifestivalen. Med liverapportering, bilder osv. För att inte tala om ”huvudsidan så att säga: SVT´s egen melodifestivalsida där jag till och med kan se det hela live via SVT play. 🙂

Så, champagnen är på kylning, chipsen framplockade.
Nu gäller det bara att be en bön för att internetuppkopplingen håller…. 😉

ps. apropå Patetiska rim. Här en klassiker från Bröderna Herrey. Lyssna noga  ungefär 2:20 in i låten då de lyckas med konststycket att få ”Medge” och ”Glädje” att rimma!! (Textraden lyder i sin helhet: Det var en önskedröm, men jag måste medge, när jag vaknade, vakna jag med glädje)