Mölkky

I går blev Svenska kyrkan här i Wien utmanade av vår Finska systerförsamling på Mölkky!

Nej, jag visste inte heller vad det var för något när jag glatt tackade Ja.
Det visade sig vara ett mycket enkelt, och roligt spel som till viss del påminner om vårt Svenska (typ, Gotländska om vi ska vara noga) Kubb.

Principen i Mölkky är 12 pinnar, numrerade 1-12. och en kastpinne. Kasta pinnen. Slår du ner en av de numrerade pinnarna får du det antal poäng den är märkt med. Slår du ner fler får du en poäng för varje nedslagen pinne. Målet är att få 50 poäng exakt. Skulle du råka få 51, reduceras dina poäng snabbt till 25.

Som med alla enkla spel visade sig Mölkky vara väldigt roligt. Lite research visade också att det är en mycket större sport än vad jag trodde. Och då det till och med arrangeras såväl SM som VM i Mölkky väntar jag nu bara på att det skall introduceras även i OS.
Vi kan ställa upp med ett lag från Svenska kyrkan i Wien! 🙂
(Japp, vi vann!! Vi bjuder på en returmatch i höst. Då blir det Kubb)

 

Mölkky på kyrkans innergård

Allt som behövs för en lyckad Mölkky:
Ett spel, goda vänner och goda tilltugg. 😉