Fyndlådor

Tror nog att alla föräldrar har gjort det: stått och tittat ut över sina barns rum och undrat: ”Var i hela friden kommer alla leksaker ifrån?” Nallar, dockor, bilar, pyssel, grejer, saker och allt möjligt.
OK, Jesus gick på vatten, men har han någonsin klivit på en legobit???

För dessa telingarnas mest älskade grejer har ju dessutom en ofelbar förmåga att sprida sig som ogräs och likt Egyptens gräshoppor ta över och kväva alla försök till sval avskalad nordisk inredningsdesign.

Har de senaste dagarna rensat och organiserat i lekrummet här på kyrkan. Och på samma sätt som när man gör denna heroiska insats i barnen rum, uppenbarar sig diverse olika mer eller mindre intressanta fynd. Leksaker som varit dolda längst in i hörn och skrymslen plockas fram och får nytt liv.
Har hittat både en Noaks ark, komplett med både lejon, giraff och duva, och ett antal olika bilar.
Kvällarna är räddade då det visar sig finnas puzzel med allt från 4 till 400 bitar. Vattenfärg, silkespapper och pärlplattor, tidigare dolda i skåp och lådor står nu redo att användas.

Effekten är densamma som när man gjorde det hemma. Gamla leksaker känns som nya, och men hittar både soffa och golv under alla grejer.
Nja, det är långt kvar till ”Svalt, nordiskt, avskalat”
Men det är nu ett rum som absolut inbjuder till lek!! 🙂

 

 

..lekrum efter.jpg

…lekrum efter. Motera, Inget är slängt! Bara sorterat. 🙂

Lekrum Före.....

Lekrum Före…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bra lekrum har stora, fria ytor, för just lek!

Bra lekrum har stora, fria ytor, för just lek!