Flygplatsfunderingar del 3

Historien återupprepar sig.

Ännu en gång finner jag mig själv och familjen sittandes en sen kväll på flygplatsen i Palma de Mallorca. Väntandes på anslutande plan till Wien.
Skrev förut om diverse olika personligheter man kan råka ut för på en flygplats.

Kan nu utöka listan med kategorier som ”bortskämd unge med starka lungor” samt ”vägspärren”

Har ni läst ”Kalle och chokladfabriken”? I denna underbara lilla bok finner vi lilla fröken Salt. En ung dam som får allt hon pekar på. Speciellt om hon skriker tillräckligt högt.

På vår resa idag har vi stött på ett antal yngre individ av mänskligheten som medelst starka lungor ser till att deras personal, förlåt, föräldrar, förser dem med vad de för tillfället önskar, oavsett om det är en hamburgare från en känd amerikansk hamburgerkedja eller ett nytt iPhone-skal. (Notera att jag här inte går in på det faktum att barnet ifråga har en iPhone…)

Den andra kategorin vi observerat idag är den allt för ofta förekommande konstellationen av en eller flera individer som effektivt, medelst kroppshydda och väskor, blockerar vägen framåt. Helst förflyttar sig dessa individer dessutom ytterligt långsamt under ivrig konversation med varandra, blinda för omvärldens behov.
De två som blockerade ingången till damtoaletten blev dock kraftfullt och tydligt upplysta om omgivningens behov, dock inte av undertecknad, vilket kanske var tur, då jag just då inte var i närmare kontakt med min diplomatiska sida.