Hur mimar man en vattenslang?

Kommer ni ihåg The thing?
Saken som sitter på väggen och med hjälp av gas, öppen låga, vatten och elektricitet (underbar kombination) ser till att vi har det varm och skönt och slipper tvätta vår lekamen i kallvatten.
I alla fall när den fungerar….
För att denna detalj skall funktioners så smärtfritt som möjligt, framförallt för att den inte skall börja sprida gas omkring sig aldeless ohämmat, kommer det en gång om året någon och tittar till den. Typ en bilbesiktning, fast för The thing.
Idag var det dags för vårt exemplar att få sin årliga koll.
Hysteriskt tidigt på morgonen dök det upp en man fullastad med väskor och prylar.
Hans Österrikiska var väldigt ordrik och i total avsaknad av påverkan av vilket annat språk. Inte ens en gnutta engelska, nej inte ens så kallad ”högtyska” gick hem, utan det var en mycket lokal dialekt av Wiens version av Österrikiska som talas.
Kommunikationsförmågan ställdes på sin spets och det var många gester och vilda gissningar från min sida innan vi lyckats etablera grundläggande fakta som Vem han var, Varför han var här och Var dessa ”Things” som han skulle kolla var lokaliserade.
Låt mig säga att det tog ett tag innan jag förstod när han frågade efter en vattenslang.
Mimiken sedan när vi diskuterade var denna slang skulle fästas bör jag nog inte gå in på.
Nu är i alla fall The thing genomgången och godkänd och jag har ett helt år på mig att lära mig termer som ”hink” ”stege” ”ursäkta, det rinner massa vatten här?!” och andra viktiga ord som kan vara bra att veta. 🙂