Café i Wien

Wien är Caféernas förlovade stad. I vart och vartannat gathörn finns det ett café där man kan slinka in och dricka en kopp kaffe eller två. Som jag skrivit förut får du också alltid ett glas vatten till kaffet och kan lugnt sitta kvar så länge du känner för det. De flesta caféer har numera också fri WiFi vilket gör att det inte alls är ovanligt att man ser både en och två som istället för att läsa tidningen arbetar på en liten medhavd dator.

När CNN nyligen listade världens kaffe-städer var Wien ett givet inslag på listan.
Jag skulle då vilja lägga till några av mina personliga favoritcaféer.

Klassikern framför andra är ju Landtmann med sin air av diskretion och anor. Tack vare närheten till parlamentet är detta ett veritabelt eldorado av Vem träffar Vem för dem som känner till politiker och lobbyister. Själv brukar jag placera mig i en av de inre sofforna längs med väggen, där finns nämligen bekvämt placerade elkontakter för smidig laddning av mobiltelefon.

En annan favorit med sköna soffor och bra service är Café Museum vid Karlsplatz. Med sitt lägge bokstavligen ovanpå en av de större knutpunkterna för kommunaltrafiken är det den perfekta mötesplatsen för möten av diverse slag.

Mitt i stan, vid Michaelerplatz hittar vi Café Griensteidl med små bås som skapar trevlig avskildhet.

OK, jag vet. Alla dessa caféer, hur trevliga de än är, är mer eller mindre turistfällor. Hoppas därför på hjälp från er som nu bott något längre i denna underbar stad än undertecknad.
Vilka är era favoritcaféer? Vart skall jag gå nästa gång jag vill njuta av en god Caffé latte och fila på predikan i lugn och ro?