Inte så exotisk lunch ;)

Bestämmer mig för att lyxa till det och inmundiga dagens lunch på därtill lämplig lokal.
Inte svårt att hitta dylika i den här staden och hamnar ganska snart på ett ställer som erbjuder ”Dagens lunch”
På menyn står som förrätt ”Lauchcremesuppe mit Croûtons” och till varmrätt serveras ”Faschierte Laibchen mit Erdäpfelpüree und Röstzwiebeln”  vilket jag glatt beställer och till det lite mineralvatten.

Har alltså ingen aning om vad det är som kommer att serveras, förutom att förrätten troligen är en soppa med krutonger. Frågar lite försiktig servitören om hen vet vad ”Lauch” som snabbt identifieras som huvudingrediensen heter på engelska. Okunskapen därom är dock total och jag väntar spänt på vad som skall komma.
Visar sig vara en krämig, smakrik soppa, med krutonger, baserad på purjolök!

Passar på att Googla ”Faschierte Laibchen mit Erdäpfelpüree und Röstzwiebeln” för att vara lite beredd på huvudrätten. Svaret Google ger är att jag kan förvänta mig ”Rissoles med potatismos och stekt lök”
Jotack, Potatismos och stekt lök hade jag redan räknat ut, men vad är Laibchen? Rissoles?? Förvirringen och nyfikenheten är total.
Ser framför mig något Österrikiskt exotiskt och ovanligt.
Något jag kan skriva hem och berätta om att jag ätit. Som minsann inte går att få tag på utan ansträngning hemma…

Efter någon minut kommer servitören in med min tallrik. På den tronar, vackert upplagt…..Pannbiff med lök.

Tror jag hoppar det där med att skriva hem om min ”exotiska” ”ovanliga” lunch och nöjer mig med att säga att det var väldigt gott. 😉

 

Faschierte Laibchen mit Erdäpfelpüree und Röstzwiebeln

Faschierte Laibchen mit Erdäpfelpüree und Röstzwiebeln
På Svenska: Pannbiff med lök. 😉