Gratis Opera

För älskare av klassisk musik, som till exempel undertecknad, är Wien onekligen en stad utöver det vanliga. Märks verkligen att storheter som Mozart och Beethoven levt och verkat här. I vart och vartannat hörn känns det som man springer på en liten skylt som talar om att mellan åren si och så beboddes huset av antingen Hr Mozart eller Hr Beethoven. Eller som en bekant lite torrt uttryckte det: ”De hade så dåligt med pengar att de var tvungna att flytta jämnt. Men det är ju bra för dagens turistindustri.” 😉

Den klassiska musiken dominerar fortfarande. Och jag bara älskar stadens alla sätt att verkligen göra musiken tillgänglig för sina invånare.
Så kan man till exempel med jämna mellanrum alldeles gratis få se kvällens föreställning på Operan. Utvalda föreställningar visas nämligen på storbildsskärm på torget vid sidan av Operahuset. Ett antal stolar ställs ut, och det är bara att slå sig ner och njuta av livesändningen.
Att det dessutom är textat, förvisso på tyska, gör att även novisen har en chans att hänga med i handlingen.

 

20140413-072333.jpg

Opera på storbildsskärm

20140413-072401.jpg

Kvällens föreställning