Det här med modern teknik

Kan du ditt eget telefonnummer?

Jo, man skriver upp det så ofta och ger ut det med jämna mellanrum, så efter ett tag börjar det fastna.
Värre är det dock med numret till make eller barn. För att inte tala om telefonnumret till svärmor eller föräldrarna.
Jo, visst ringer man till dem både nu och då och pratar bort en stund.
Men har ni tänkt på att man numera sällan slår numret?? Istället bläddrar man fram namnet i adressboken i telefonen, klickar på namnet och telefonen sköter resten.
Enda gången man verkligen tittade på numret var när man la in det i adressboken då någon gång när telefonen var ny.
Fast numera, då man med hjälp av diverse molntjänster etc kan föra över hela adressböcker mellan telefoner bara med hjälp av några knapptryckningar kan det vara flera år sedan man senast medvetet tänkte på siffrorna i telefonnumret.
Om jag någon gång står utanför telefonen står jag därför totalt handfallen och har ingen aning om hur jag skall sätta mig i förbindelse med nära och kära. För även om jag får låna någon annans lilla lur, så vet jag ju inte vilka siffror jag skall slå?!
Funderar allvarligt på att gå lo tech och köpa en liten bok där jag kan skriva upp allas namn, adress och telefonnummer. 😉