Om konsten att göra ingenting…

Få ord är så laddade som just ordet ”Semester”. Är då, under dessa dyrbara veckor som man verkligen skall umgås, uppleva saker, göra saker, skapa minnen.
Desperat åker folk som skottspolar mellan diverse olika nöjesparker, turistmål och grannars, släktingars, vänners sommarstugor, sjöstugor och utedass, allt i jakten på den ultimata semesterupplevelsen som sedan skall läggas ut i softat motljus på Facebook och taggas med ord som  #livskvalite och #semester Detaljer som eventuell vila och återhämtning fixas i solstolen, efter att de tagit den obligatoriska bild-på-fötter-fotot att lägga ut på Facebook och kvällens och eftermiddagens aktiviteter planerats i detalj.

Vi säger alla att semestern är den tiden på året då vi ska släppa alla ”måsten” och ”bör” och ”borde” och sluta försöka leva upp till en idealiserad bild av det perfekta livet, utan bara ta det lugnt och ägna oss åt oss själva.

Frågan är, hur många av oss gör det?
Vågar Du släppa alla semesterplaner och för ett dygn eller två göra absolut ingenting?