#Selfie – den ultimata egotrippen

#Selfien är, tycker jag, den ultimata egotrippen i en egocentrerad värld!
Förr, i fotograferandets barndom, var det främsta motivet stela familjeporträtt. Det som förut avbildats i olja fästes nu på plåt.
Senare har fotokonsten använts till att dokumentera allt från livets uppkomst till vardagens vedermödor. Men en sak har alltid varit detsamma. Fotografen har stått bakom kameran, motivet har varit framför.
Så icke mer!!
I mobiltelefonernas tidevarv är #Selfien det stora. Alltså bilden på dig själv, tagen av dig själv. Eventuellt tillsammans med någon noga utvald vän, men alltid fotografen själv i centrum.

Självklart kan du hitta en uppsjö av tips på hur du skall göra för att ta bra Selfies. Och som en logisk följd börjar nu även tillbehör komma för att ta denna egomassage ett steg till: Selfiepinnen! Det är alltså en pinne, där du kan fästa din mobiltelefon, för att kunna ta ännu bättre Selfies. Eller som en återförsäljare uttrycker det: ”Med en Selfie Stick kan du ta en perfekt #Selfie på dig sjäv” (sic!)
Nej, detta är inte något jag hittar på. Inte ens ett företags slogan om att man med hjälp av Selfie pinnen skall ”vidga sina vyer
Istället sitter jag här och försöker förtvivlat förstå hur ett maniskt fotograferande av sig själv i diverse olika situationer skall få en att ”vidga vyerna”???
Och ni nu som tycker att ”det är väl inte så farligt” och att jag överreagerar.
Släng en blick på dessa Selfies tagna vid, låt oss säga, inte så lämpliga tidpunkter.
Egoncentriteten och självupptagenheten firar nya triumfer… :/

Någon mer än ag som tycker att detta med #selfie gått lite överstyr??

Någon mer än ag som tycker att detta med #selfie gått lite överstyr??

 

Notering. Såg att även DN och ST har skrivit om detta fenomen.