Vem behöver rörmokare när det finns mammor?

Mitt under tiden som vi har barngruppen. – Låter som det är så där lite småputtrigt, mysigt, men tänk er dryga 30 mammor, mormödrar, småbarn och storasyskon i en normalstor två rum och litet kök, så är ni närmare sanningen.-  Nåväl, mitt i detta underbara kaos som råder dessa måndagseftermiddagar ropar två mammor lite diskret på mig.

Det är stopp i toaletten. Då talar vi inte om ett litet svårt-att-spola stopp. Utan ett totalt fullständigt absolut stopp! Ett stopp som gör att vattnet nu flödar stilla över kanten på stolen och sprider sig ut över golvet.

Steg ett är att avlägsna nyfikna små barns som tror sig hittat en inomhuspool. En uppgift som löses med hjälp av distraherande leksaker i rummet bredvid.

Steg två är att lokalisera problemet. Inte så svårt. Är stopp helt enkelt. (Skall här inte gå in på närmare detaljer vad exakt som orsakat stoppet utan överlåter det till er egen fantasi…)

En sådan där större sugproppemoj som ingen vet vad den egentligen heter, men som alla vet hur den skall användas, letas fram och appliceras vid problemets kärna så att säga. Sugpropp, envishet och lite Mamma-power löser upp de flesta proppar, så också denna och efter en stund flödar vattnet, inte ut över golvet utan i den riktning det är tänkt från början.

Lite hemmakemi i form av bakpulver + ättika löser upp de sista antydningarna till stopp och sedan återstår bara att med moppens hjälp torka upp all vatten som runnit ut.

Nu har vi en skinande ren, med klorin skurad, toalett och jag sänder en tacksamhetens tanke till två mycket driftiga barntimme-mammor som inte ryggar för att handgripligen hjälpa till att lösa uppstådda problem. Tack!

Nu skall jag bara leta upp någon som kan hjälpa mig att påkalla en rörmokares uppmärksamhet för att förhindra fler dylika små äventyr.

Användbar, oavsett vad den kallas. ;)

Användbar, oavsett vad den kallas. 😉