Österrikiska män kan inte byta blöjor!

Har noterat en detalj på mina vandringar i stan här i Wien, och även andra Österrikiska städer. Österrikiska män kan uppenbarligen inte byta blöjor på sina barn.

Har nämligen hitills inte sett någon skylt om skötbord inne på herrarnas toalett, däremot på damernas. Nu vet jag ju inte om detta verkligen stämmer, då jag måste erkänna att jag (hitills) inte besökt en herrtoalett här för att med egna ögon kontrollera huruvida det finns skötbord eller ej. Men en mig närstående manlig individ, a.k.a. Maken, kan vittna om att skötbord på herrtoaletten är ytterligt sparsamt förekommande om inte obefintliga.

Nu kan man ju fråga sig, vad beror detta på?

Kan Österrikiska män inte byta blöjor på sina barn? Eller, Kan det vara så att Österrike i vissa hänseende fortfarande är så konservativt att bara tanken på att en Pappa skulle vara ensam på stan med sitt barn i blöjbärande ålder är så absurd att den inte ens föresvävat folk. Kan det vara så att i detta land förväntas det alltid finnas en kvinnlig individ i omdelbar närhet av barnet som kan ta hand om sådana praktiska ting som blöjbyten, och jag misstänker även matning, och att den manliga delen av befolkningen inte behöver befatta sig med detta utan kan ägna sig åt Viktig ting som att styra världen, sköta sitt jobb, dra in pengar till familjen osv?

Näääääää……så stockonservativt kan det väl inte vara????? Eller?

Herrarnas toalett, utan möjlighet till blöjbyte...

Herrarnas toalett, utan möjlighet till blöjbyte…

 

Damernas toalett, med möjlighet till blöjbyte...

Damernas toalett, med möjlighet till blöjbyte…