I dansens virvlar

Så har man nu ännu en gång begått en bal. Den här gången var det Evangeliska kyrkans Vårbal.
Balerna här i Wien är många. Varje skrå med självaktning har en bal, så som till exempel Polisen, Kaffehusen, Journalisterna, osv. Och så också, självklart, den evangeliska kyrkan. Ibland måste erkännas är det ekumeniska arbetet roligare än vanligt. 😉

Tog alltså med mig några goda vänner samt Maken och begav oss till Parkhotel Schönbrunn för årets Evangeliska Vårbal.
Det var en mycket trevlig bal som innehöll alla för en bal nödvändiga moment så som svepande balklänningar, högtidligt öppnande, smäktande Wienervals och vid midnatt den obligatoriska Quadriljen.

En kul detalj var att på grund av balens arrangör, Evangeliska kyrkan, var mängden präster och andra kyrkliga dignitärer ovanligt hög. Något som gjorde att ingen höjde på ögonbrynet när (ännu en ) präst la en sula på parketten och svängde loss. Tvärtom.
Nu sitter jag här, drygt ett dygn senare, och konstaterar att mina små fötter vägrar att ta på sig några högklackade den närmaste veckan, och att jag kan lägga på meritlistan att ha både dansat bugg samt Wienervals med en Superintendent. 😉

(Och för ej kyrkligt bevandrade: Superintendent är motsvarande Biskop. 😉 )