Det här med säkerhet….

Tittar ut genom mitt kontorsfönster och ser två män klättra omkring på taket.

Är inte så konstigt som det först kan verka. Är två takläggare som uppenbarligen skall rensa hängrännorna på huset.
Noterar dock en liten intressant detalj. Båda har så kallad säkerhetssele på sig. Ni vet en sådan där kraftig konstruktion av remmar och snören och med en strategiskt placerad hake för att man enkelt skall kunna haka fast sig i ett annat snöre, för att förhindra att man trillar. Tycker det känns tryggt att veta att risken för olycka på detta sätt motarbetas.

Ända tills jag tittar närmare och inser att de förvisso har säkerhetssele på sig. Men att den inte är kopplad till något! Ingen extra säkerhetslina att kroka fast i. Ingen snöre som hindrar från att trilla. Nada!

Tänker i mitt stilla sinne att säkerhetsselen förvisso är på, men att den i detta fall nästan verkar mer hindrande än säkrande. Eller resonerar dessa arbetare måhända som det lilla barnet som är alldeles upprörd över att hen trillade av cykeln, TROTS att hen hade cyckelhjälm. De kanske tror att de räcker med att ha säkerhetssele på sig, för att inte trilla ner?

Säkerhetssele på. Men ingen lina att fästa den i....

Säkerhetssele på. Men ingen lina att fästa den i….