På jakt efter en Get

Vad ger man någon som har allt? Och som dessutom skall flytta och absolut inte behöver ännu fler prylar och saker att försöka packa ner i överfulla flyttkartonger?

Svar: En get!

Förutom att vara väldigt charmiga djur, med stark personlighet, så är getter dessutom väldigt nyttiga. De kan hitta mat nästan överallt. De ger mjölk, förutsatt att det är den kvinnliga delen av getsläktet. Har man två getter, en av varje sort, kan man dessutom få fler getter som tillslut kan försörja en hel familj. Faktum är, att en egen get kan vara vägen ut ur fattigdom och svält för många familjer. Speciellt för många kvinnor som tack vara geten kan få en egen försörjning.

Nu har ju min vän som skulle flytta redan sin försörjning och är väl i sanningens namn inte väldigt beroende av en get för att få mat för dagen. Så Geten jag köpte, som fick namnet Charlie, får istället bo hos en familj någonstans som har större behov av en get.

För att vara säker på att Charlie i fråga verkligen kom till nytta köpte jag in honom via Svenska kyrkans internationella arbete.
Här kan du läsa mer om det arbete. Och Här kan du läsa mer om de olika projekten.
Vill du köpa en egen get? Eller en gris? Här är en länk till shopen. 😉

goat-44318_1280