Katter på Café

Wien är som redan konstaterats caféernas stad, här kan man hitta allt från anrika institutioner med historia, tyngd och tunga sammetsgardiner till moderna hippa med inredning av stål och glas. Sedan finns Café Neko. Som alla kattägare vet är det katterna som äger världen och hi är blott deras tjänare. I analogi med detta skulle man kunna säga att Café Neko ägs av fem katter: Sonia, Thomas, Moritz, Luca och Kurumi. De strövar runt fritt i caféet som förutom bord och stolar även innehåller stategiskt utplacerade kattsängar, klösbrädor och små matskålar. Slår mig ner i ett lite mer undanskymt hörn av lokalen och beställer min vanliga Café Latte från menyn där de står lite om de fem katterna. En av ägarna, Katten Sonia, kommer fram, och efter noggrann inspektion av min väska, jacka och person bestämmer hon sig för att jag får sitta i vad som tydligen är hennes favorithörn. Visar sig att bredvid minstol står en mjuk kattbädd som min nyfunna vän nu tar i besittning. Med en sista blick på mig som för att kolla att jag uppför mig lägger hon sig tillrätta och somnar. Charmigt är bara första ordet för att beskriva detta lilla café. Självklart kan tyckas då det som sagt var bebos av ett gäng katter. Man ser också att de mänskliga ägarna har inrett utifrån katternas behov. Det finns klösbrädor och klätterställningar bokstavligt upp för väggarna. Ventilationstrummorna i taket är täckta med filt och avslöjande spår i form av hår visar att katterna med jämna mellanrum tar sin tillflykt dit. Det finns också en liten kattlucka i en av väggarna som leder till en privat ”lounge” dit katterna kan ta sin tillflykt när fansen blir för jobbiga.

Katterna som tagit över caféet är från olika katthem i stan. De verkar trivas bra i sin nya roll som café-katter. Själv har jag helt klart hittat ett nytt favoritcafé. 🙂

Med upphöjt lugn betraktas cafégästerna

Med upphöjt lugn betraktas cafégästerna

Små matskålar står placerade lite här och där

Små matskålar står placerade lite här och där

Min bordsgranne för dagen

Min bordsgranne för dagen

Mediterar lite över sin egen fluffighet....

Mediterar lite över sin egen fluffighet….

 

Härlig korg bra placerad för att bevaka hela cafét

Härlig korg bra placerad för att bevaka hela cafét

Funderar på om en skall flytta på sig eller vila en stund till...

Funderar på om en skall flytta på sig eller vila en stund till…