Joggingtur – stretching…

Som synes av mitt förra blogginlägg har jag de senaste dagarna ägnat mig åt att efterlikna Frankensteins monster vad det gäller smidighet och rörlighet. Flera vänliga individer har på olika sätt upplyst mig om att streching efter joggingrundan motverkar Frankensteinism a.k.a. Träningsvärk.

Idag var musklerna så rörliga att jag åter kunde ge mig ut på min lilla runda runt kvarteret. Funderar fortfarande på huruvida tre löpsteg i rad verkligen kan definieras som joggingrunda. Men vi låter väl nåd går före rätt.

Väl tillbaka efter ännu en nära-döden-upplevelse, komplett med susningar i öronen, blodsmak i munnen och svarta fläckar för ögonen skall jag så testa att Stretcha. Har fått en länk till en instruktiv hemsida med både tydliga bilder och förklarande text. Noterar att telefonen har betydligt mindre skärm än datorn. Lyckas ändå fippla fram rätt sida.

Läser:
”Startposition:Stå på ett ben och böj upp det motsatta benet bakåt. Ta tag om vristen, håll ihop knäna och ryggen rak. Håll gärna balansen genom att t.ex. ta stöd mot en lyktstolpe.”

OK, låter ju inte så svårt. Försöker ställa mig på ett darrigt ben och böja det andra benet bakåt. Inser att jag dels inte har någon balans, dels absolut inte smidigheten att kunna böja benet så mycket att jag får tag om vristen! Tror de att jag är en ormmänniska?? I mina försök att trots allt sträcka mig efter min vrist ser jag nog ett tag ut som en katt som jagar sin egen svans innan jag tappar balansen och rasar ihop i en hög på marken.

Vid nästa försök går det bättre. Det där med att luta sig mot en lyktstolpe tror jag inte riktigt på. Känns säkrare med en hel husvägg. Jag läser vidare i instruktionerna:

”Gör så här: Dra benet bakåt och lite uppåt samtidigt som du skjuter fram höften. Det handlar inte om att böja knät så mycket som möjligt utan om att stretcha muskeln på lårets framsida.”

OK, jag står på ett ben och håller om vristen på det andra benet. Det får räcka så. Framskjutna höfter är överkurs.

”Här ska det kännas: Framsidan av låret.”

Kan upplysa om att totalt varenda muskel i min kropp känns just nu. Så huruvida smärtan i framsidan på låret kommer av Stretching eller mina tre jogginsteg är omöjligt att avgöra.