Motionerat!!

Har efter nogranna efterforskningar kunnat konstatera att vissa hotell som jag ärar med min närvaro inte bara har frukostmatsal, bar och sköna sängar. Utan ävensom ett rum som innehåller diverse tortyrlikande redskap. Det senare rummet brukar gå under namn som”gym” ”fitnessroom” eller likande. I flertalet av dessa brukar det stå något som defenieras som Löpband där det är tänkt att de individer som de facto har kondition, och alltså inte ser ut och låter som gravida astmatiska flodhästar i uppförsbacke, skall kunna springa sina stipulerade kilometrar även då lämpliga löpbanor saknas eller vädrets makter tycker att man bör ta en vilodag.

 Efter att ytterst försiktigt närmat mig en dylik maskin noterade jag funktionen ” walking” på densamma. Friskt vågat, hälften vunnet. Boldly go where no hippopotamus …. osv. Kan härmed meddela att den gravida astmatiska flodhästen numera gör framträdande även på utvalda hotell! 

Nej, nej….tro ni inte att jag springer (ryyyys) på denna maskin!!! Är du galen människa??? Bortsett från uppenbar risk för skador på både liv och lem blir det så pinsamt när personalen kommer rusande med hjärt-lugn räddningsmaskinen, vilt telefonerandes på ambulans och räddningstjänst samtidigt som hotellmanagern förtvivlat vrider sina händer och undrar hur pr-avdelningen skall hantera att en gravid astmatsik flodhäst i lerig uppförsbacke uppenbarligen håller på att dö en kvalfylld död i deras gym! 

Som sagt var finns även funktionen ”Walking” på dessa maskiner. Kan därför i maklig takt promenera utan att komma någon stans. Samtidigt som jag lyssnar på en intressant bok i mina hörlurar. Borsett från uppenbara fördelar som minimal risk att jag går vilse i okänd stad, ingen risk för krock med andra gående, spårvagnar och eventuella bilar, kan jag efter några kapitel unna mig en extra kaka till kaffet.

Har ju taktiskt MOTIONERAT!! Ty även en långsam promenad räknas som motion om den utförs i ett ”fitness-room” ?