Det gäller att fokusera….

Som jag skrev i går så har jag alltså fått en ny tjänst.

1 Augusti 2017 börjar jag jobba som kyrkoherde i Svensk kyrkan i Berlin.
Måste erkänna att det är lite blandade känslor.

Jo, det är spännande och roligt och jag ser fram emot det.
Samtidigt stortrivs jag verkligen här i Wien som är en underbar stad. Församlingen sprudlar numera av liv och energi och det är verkligen roligt att gå till jobbet varje dag!
Kommer nästan vara avundsjuk på min efterträdare och kan bara gratulera hen till att få jobba här.

Men som sagt var, Berlin är först om 228 dagar.
Min utmaning nu är att hålla fullt fokus på den församling jag jobbar i just nu, inte den jag skall till.
Så, för tillfället är Berlin bara en svag skugga vid horisonten. I blickfånget står istället Julfirande i Wien, Ärtsoppa, Stickcafé och barngrupper. Skall få äran att ha en vigsel i Tyrol i vår, vi planerar roliga föredrag tillsammans med SWEA. Det väntar en Påskbasar i början på april och visst borde vi hinna med en gudstjänst eller två? 😉

Som sagt var, Berlin får vänta. Just nu är det 100% Wien! 😀