Det här med att jobba i SKUT

För några dagar sedan skrev jag lite om mina tankar och känslor angående att jobba i en Utlandskyrka. (Du kan läsa inlägget HÄR)

När jag tittar tillbaka i min lilla blogg ser jag att jag berört ämnet förut. Dock från ett lite mer humoristiskt perspektiv.

I mitt första inlägg i ämnet berörde jag hur den ideala Kyrkoherden i SKUT bör vara. Flexibel och med kalla nerver är några ledord. HÄR kan du läsa det inlägget.

Vill ju på intet sätt antyda att omgivningen har högt ställda krav på dig som utlandsanställd. 😉 Men HÄR kan du läsa lite om vad som väntar dig som anställd inom SKUT.

Vad jag inte skrivit, men kanske framgår ändå när man läser min blogg, är att livet i en utlandskyrka är oerhört utmanande, utvecklande och ibland till och med underbart. Ibland även underligt, skall inte förnekas, men är också det som är den underbara charmen med att leva, verka och bo i utlandet, men ändå ha till uppgift att skapa en plats som är som hemma.

Nyfiken? HÄR kan du läsa mer om Svenska kyrkan i Utlandet. Var vi finns, hur du kan stötta oss, eller hur du skall göra för att söka tjänst hos oss. 🙂

Kanelbullar, ett signum för Svenska kyrkan i Utlandet

Kanelbullar, ett signum för Svenska kyrkan i Utlandet