Österrikiska män och blöjbyten

Det är de små detaljerna som avslöjar. Så till exempel kan man på Österrikiska offentliga toaletter ana landets syn på barnuppfostran och kvinnor. Är inte ofta man ser pappor skjutsa runt på barnvagnar i denna stad. Om så, är en modersfigur aldrig långt borta. Och jag kan förstå på sätt och vis. Till och med sympatisera. För den Österrikiska pappa som skall byta blöjor på sitt barn kommer onekligen få problem.

Är nämligen endast och allenast inne på damernas toaletter som man kan hitta faciliteter så som skötbord, som ju onekligen underlättar då man skall byta blöjor på en sprattlande bebis. Herrtoaletter är enligt utsända spioner (a.k.a. Make) ytterligt sällan utrustade med sådana, skötbord alltså.

Alltså, små barn i blöjåldern förutsätts tas hand om av hemmavarande mamma eller annan kvinnlig individ. Österrikiska Män är på jobbet och löser världsproblemen.

Obs! Ovanstående text kan innehålla visst mått av ironi. Känsliga läsare varnars.