100% äkta präst???

Prästskjorta är jättebekvämt! Den där lilla vita fyrkanten under hakan brukar fungera som världens snabbaste ID-kort. Folk ser den och tänker direkt – Präst. Så mycket så att en del människor jag känner inte ens vet mitt namn. Jag är helt enkelt ”Prästen”
Dock inte i lördags…..

I lördags var det #Regenbogenparade eller Pride-parad här i Wien. Som jag nämnt förut blev vi i Svenska kyrkan inbjudna att gå tillsammans med ett flertal olika ambassader under parollen #diplomatsforequality Något jag inte tvekade en sekund på utan självklart sa Ja till. Lika självklart var att jag skulle vara arbetsklädd, Det vill säga prästskjorta på.

Vi var dryga 130 personer som gick tillsammans i vårt ”gäng” från ca 30 olika länder. Kom i samspråk med en herre från Australien. Efter en stund, när han insåg att jag faktiskt var 100% äkta präst höll han på att tappa sin fina flagga. Stammande erkände han sitt misstag. Att han hela tiden trott att jag var utklädd! Vi utväxlade visitkort och han läste titeln på mitt flera gånger och talade om för flera runtomkring i tåget att här minsann fanns en riktigt präst! Som gick med i Prideparaden!
Han var inte den ende som missuppfattat det hela. Efter ett tag tappade jag räkningen på hur många gånger jag fick besvara frågan: ”Är du verkligen en riktigt präst?” framställd på diverse olika språk. Finns också med på ett antal olika selfies. Både tillsammans med dem jag gick med och folk längs med kortegevägen. Ja, även de stoppade mig och frågade förundrat om jag var på riktigt eller ej.
Måhända att jag nästa Pride-parad skall komplettera skjortan med kopia av Prästbrevet i storformat uppklistrat på ett plakat. Eller det kanske räcker med en liten skylt: ”100% Äkta!” 😉