Den långa flytten….

Detta med att flytta är en utmaning. Nu tänker jag inte bara på att man skall komma ihåg att meddela ny adress, telefon etc osv. Det är ju även denna lilla detalj med alla prylar och var de skall få plats.
Just vår egen flytt från Wien till Berlin administrerades av en flyttfirma. Eller ja, visade sig att det var en flyttfirma i Sverige som hade kontrakt med en flyttfirma i ett land här i Centraleuropa som hade ett avtal med en annan flyttfirma i ett annat land. För att göra en lång och ytterligt krånglig historia som inbegripit ett antal telefonsamtal, mailkonversationer och lugnande chokladbitar något kortare så tog flytten av våra saker betydligt längre tid än beräknat.

Det innebar bland mycket annat att den packning som var tänkt för några dagars lättsam tillvaro i Sverige sträcktes ut att även täcka officiell tillvaro på nytt jobb respektive för tonårsdotter de kritiska första dagarna på ny skola.

Lyckan var stor när flyttfirman, eller rättare sagt ännu en underleverantör till dem, ringde och sa att våra grejer var på väg. Nu lever vi bland flyttkartonger och wellpapp, men vem bryr sig? Våra saker är här och jag slipper gå i samma klänning ännu en dag. 🙂