Stilfullt Museum

Det finns olika sätt att signalera till sina besökare att stägningsdags närmar sig, personalen är trött och nu är det dags att gå. Allt från nattklubbarnas brutala tändande av lampor (vilket snabbt och effektivt förtar alla eventuella illusioner man haft av den nya bekantskapens yttre företräden) till affärernas trötta högtalarutrop.

Stilpoäng måste dock delas ut till Alte Nationalgalerie här i Berlin.
När jag går där i stillsam kontemplation från tavla till tavla hör jag hur klassisk musik plötsligt strömmar genom högtalarna. Avbruten av en välmodulerad röst som upplyser besökarna att museet snart stänger.

Det som får mig att utdela ovan nämnda stilpoäng är valet av musik. Det som strömmar genom högtalarna är nämligen ”Promenade” ur ”Tavlor på en utställning” av Modest Musorgskij

En snygg liten blinkning från museet till sina besökare. 😉