Hur mycket plats tar egentligen tunnbröd?

Är på snabbvisit i Sverige. Syftet är utbildning, men har också ett Viktigt Uppdrag! Det närmar sig Kräftskiva respektive Surtrömmingsfest i Berlin. Har därför fått en beställningslista på några livsnödvändiga varor som behövs till dessa tillfällen.  

Min lediga tid i Sverige fylls därför av intensivt letande efter Tunnbröd (mjukt) ,Wästerbottenost, Prästost, Kräftservetter samt Kräfthattar. 

Efter att ha rensat några affärers förråd på det först- respektive sist-nämnda återstår bara dagens mirakel: Att försöka få plats med allt i en liten kabinväska. 

Efter denna utmaning kan jag konstatera följande:

  • Tunnbröd tar betydligt större plats än vad man kan tro.
  • Kunskaper i Tetris är meriterande när man står inför dylika uppgifter.
  • Även servetter är mer utrymmeskrävande än vad man kan ana.
  • Det kläder som inte får plats i väskan blir automatiskt de kläder man har på sig. 

Den sista punkten kräver viss självdistans samt ett alternativt förhållningssätt till rådande mode. Dagens outfit kan efter packningen närmast beskrivas som….Intressant…. med en touch av lager på lager…. Tröstar mig med att i Berlin kommer ingen reagera och jag kommer smälta in perfekt.

Efter visst pysslande och alternativa lösningar lyckas i alla fall projektet och väskan är till och med stängd. Dock klarar den absolut inga viktgränser utan måste eventuellt checkas in. Vår Herre verkar dock lägga sin välsignande hand över kyrkans kräftskiva och måhända till och med surströmmingsskivan? Planet är nämligen fullbokat och flygbolaget bjuder på incheckningen av eventuellt handbagage och bryr sig absolut inte om eventuell viktgräns. 

Känner att jag som en god Kyrkoherde gjort en insats för min församling och lutar mig lugnt tillbaka i flygplansstolen och hoppas på att jag och den dyrbara, fullpackade, väskan kommer anlända samma flygplats….

 

crayfish-1561504_1920