Läsning med konsekvenser

Då temperaturerna just nu växlar mellan tropisk hetta och regnskog (läs:stadigt över +30 och löjligt hög luftfuktighet) och min lägenhet uppenbarligen är en förklädd finsk bastu krävdes drastiska åtgärder.

Turligt nog bor jag inte långt från det berömda havet med tillhörande sandstrand. Framförallt blåser det friska vindar som effektivt kyler ner en het kropp.

Tog därför på mig solklänning, packade väskan med filt, dryck och framförallt, en god bok. Det där med att bada är liksom mer symboliskt för undertecknad. Efter det obligatoriska doppet brukar jag placera mig på behörigt avstånd från övriga befolkningen och försjunka i den för dagen utvalda boken. Så också denna gång!

Boken är väldigt bra! En kär bekantskap lätt att förlora sig i. Som någon sagt, att ha en bok är som att ha en hel trädgård i väskan. Den efterlängtade vinden blåste också lagom mycket och jag kunde ostört läsa både många och långa kapitel.

I normalfallet är min hy något blekare än ett vitt papper. Tänk klassisk Vampyr.
Efter dagens besök på stranden påminner jag snarare om en kräfta iklädd den Danska flaggan. Vackert Röd och Vit. Då jag dessutom legat relativt stilla (spännande bok som sagt var) är min färgförändring allt annat än jämt fördelad. Tvärtom utgör min hy nu en provkarta på slumpmässigt utspridda nyanser av allt från vitt via grisrosa till illrött.

Jag älskar böcker och läser både ofta och gärna. Allt från så kallad god litteratur till det som definieras som skräpromaner.
Men i dag har jag lärt mig, att ibland kan läsning ge oanade konsekvenser … 😉