Har storleken betydelse?

Man brukar ju säga att allt är extra stort ”Over there” Och nu när jag har flyttat och ”Over There” är ”Over Here” var jag så klart nyfiken. Stämmer det eller är det, som så mycket annat när det gäller storlek, bara skryt och en myt?

Well…..

Sov över på hotell för ett tag sedan och såg, som vanligt fram emot hotellfrukosten. Det var inte buffé, en inledande liten besvikelse, utan istället kunde man välja från en förutbestämd meny.

Då jag visste att jag snart skulle äta igen (var på väg till möte med diverse församlingsmedlemmar = kaffe och kakor un masse!) så beställde jag in något som beskrevs som ”Yougert med müsli och färsk frukt” Tänkte att det kunde vara lagom stort och nyttigt och tänker mig då en normalstor (Svensk) portion yougert med några små bär och lite müsli.

In kommer en stor(!) skål med ungefär en halvliter Yougert. Ovanpå denna lilla sjö ligger generösa mängder Müsli, en hel(!) banan i delar, Blåbär stora som vindruvor och längst upp tronar en Jordgubbe i en storlek som jag bara kan beskriva som absurd!

Har storleken betydelse? I det här landet verkar svaret vara ett klart Ja, The bigger the better.
Och för er som undrar, nej, smaken var inte alls av samma kategori som storleken. Snarare tvärtom.