Förlåt, jag minns inte vem du är?

Jag brukar säga att jag har minne som en Guldfisk med Alzheimer.
Intensivt men väldigt kort!

Jo, jag kommer ihåg saker som att slaget vid Hastings var 1066 och att den andra människan som satte sin fot på månen hette Edwin Eugene ”Buzz” Aldrin. Har heller inga större problem att minnas att T i James T Kirk, ni vet, kaptenen i Star Trek, står för Tiberius.
Att däremot komma ihåg detaljer som namn på personer jag faktiskt träffar eller vad min dotters lärare heter, ja då blir det lite problematiskt.Sanningen är att jag är katastrofalt dålig på att komma ihåg just namn på människor. Tyvärr är den egenskapen hos mig också kombinerad med en likaledes katastrofal förmåga att komma ihåg ansikten.
Detta i kombination med ett yrke där jag ju träffar ganska många människor, som ju lär känna mig, och förutsätter att jag kommer ihåg dem, har gjort att jag ett antal gånger befunnit mig i situationen att föra ett långt, oftast väldigt trevligt samtal, med någon jag inte har en aning om vem hen är…

Men precis som det står i artikeln i Svd, det finns knep, ska bara lära mig att komma ihåg dem. 😉