Första gudstjänsten, behind the scenes.

Så var den då avklarad, första högmässan i Wien.
Var lite kaos innan, som vanligt. 🙂
(lite skvaller från bakom kulisserna. 😉 )
Fanns, upptäckte vi, inga som helst agendor i hela kyrkan. Men efter lite pysslandet vid datorn och lång intensiv debatt med kopieringsmaskinen, vi hade lite olika åsikter ett tag, blev det tillslut (typ mitt i natten) 30 stycken agendor, färdiga att användas.
(Som vanligt var jag ute i sista minuten. Vi upptäcket ju trots allt detta redan i Torsdags. ja ja.)
Kan inte påstå att jag sov som en stock i natt.
Så ganska tidigt är jag nere i kyrkan inför gudstjänsten.
Inser då att jag missat en detalj i den nytryckta agendan. (Gratis bulle till den förste som upptäcker felet. 😉 ) Inser också efter liten stilla fråga att blommorna på altaret fattas därför att personalen, dvs jag, inte köpt in några. Aj då. Snabb raid ut på innergården och snäll ””trädgårdsmästare””” löser i alla fall det problemet.
Sakta men säkert börjar nu folk droppa in, och jag hälsar glatt och blir välkomnad av alla. Känns verkligen bra! Så bra att jag nästan glömmer bort att jag nu inte har någon vaktmästare som fixar sådana där praktiska detaljer som att plocka fram nattvardskärl, hänga upp psalmnummer osv. Den som skall sköta det är ju…jag!
Sa jag att folk droppade in sakta men säkert?
Fel, de väller in! Underbart! Visserligen är nu fjärilarna i magen speedade och går på stereoider, men samtidigt är det härligt!
46 stycken underbara människor var vi som firade gudstjänst tillsammans!
Känner mig verkligen så varmt välkomnad av dem alla, och ser fram emot mitt år här i Wien! Att jag sedan fick träffa några vars bloggar jag läser Live var bara en härlig bonus!! 🙂
Efter gudstjänsten är det fika där det pratas både tyska, svenska, teckenspråk och engelska.
Önskade verkligen att jag haft tid att prata med alla, men gick inte.
Får trösta mig med att vi träffas snart igen! 🙂