Vem är du?

Det här med att växla mellan olika roller, ha på sig olika hattar, sittta på olika stolar, ja det finns många uttryck för det.

Oavsett vad det kallas är livet här nere ibland en praktisk övning i dylika ting.

I dag började jag dagen med att vara 100% Mamma. Väcka barn, göra frukost, väcka barn igen, fixa, dona, stoppa i sig själv frukost. På med kläder och följa tillslut vaket barn för avlämning på skola. På skolan var det dags för PTA-Coffe morning. (PTA är värt ett eget blogginlägg…återkommer om dem) Nåväl, där är jag fortfarande mamma/kvinna, omgiven av andra mammor/kvinnor, sippandes på kaffe och diskuterandes barn, flytt, skola, barn.
Stjäl mig några minuter egen tid (wow!) och strosar en stund på Donau sentrum, innan det är dax att ta U-bahn tillbaka till Gentzgasse och kliva i rollen som Präst. Lite Kyrkoherdejobb hinns med också, för att sedan kliva in i rollen hustru. Via kyrkoherden blir det så 100% mamma igen då det är dags att åka upp och hämta barnet vid skolan.

Nu är jag tillbaka på Gentzgasse, svarar på mail och låter prästen/kyrkoherden dra i trådarna. Om en stund skall jag gå ner och hålla en kvällsmässa (defenitivt 100% Präst) för att därefter sätta mig i altstämman i kören (och då är jag nog bara Maria) och någonstans i kväll går jag upp en trappa till vår lägenhet, stoppar om mammas lilla dotter, och sätter mig, Mamma, Hustru, Präst, Kyrkoherde, Svensk, Kvinna, ja allt som är Jag, och bara är, en liten stund.