14

Sega kakor och österrikiskt mjöl!

Ibland får man ett ryck! (Jo, jag får det ganska ofta, jag vet)

Idag fick vi i alla fall för oss på småbarnsgruppen att vi skulle baka kakor! Svenska dito.
I alla fall bakade av svenska kvinnor efter ett svensk recept. Sagt och gjort.
Den dyrbara receptboken hemifrån plockas fram liksom ingredienser och bakningen börjar!

Finner att det absolut kommer bli Svenska goda kakor då de enda ingredienserna som inte är från Sverige är mjölet, sockret och smöret. (De enda övriga ingredienserna är förvisso bara sirap, bakpulver och vaniljsocker, men 50% är ändå ganska bra! 🙂

Målet är härliga sirapskakor. Ni vet så där lagom småsega, knapriga.
Så här skall dom se ut!

Sirapskakor

Kanpriga sirapskakor bakade av proffs på Recepten.se

Så här blev dem…..

20120926-143045.jpg

Drar mig tillbaka med min stukade självkänsla och hävdar bestämt att det är det Österrikiska mjölets fel…möjligtvis smöret och sockret också….

Comments 14

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 1. Ett alltför vanligt fenomen när man byter land :-). Upplevde detta först i England och därefter i Österrike. När vi kom hit träffade jag en mästerkock. Vi dryftade just detta problem och han rekommenderade att jag köper ett mjöl som heter ”Wiener Nuller” – finns på Billa. Därefter har jag inte upplevt några större överraskningar som är kopplade till mjölet. För att vara på säkra sidan försöker jag alltid börja med något mindre mängd mjöl än angivet i svenska recept och kollar deg/smet konsistensen. Hoppas det hjälper. BTW kakorna ser inte så dumma ut och smakar säkert jättegott.

  1. Post
   Author
 2. Haha..jag försökte baka kladdkaka med vanligt strösocker..trodde jag..det var något särskilt socker för sylt..kakan blev som en svullen deg och såg definitivt inte ut som en svensk, platt, kladdkaka..gör om gör rätt…har många recept som blivit märkliga då jag inte förstått om det ska vara griffig, fein eller något annat mjöl i maten:-)

  1. Post
   Author
 3. Herregud detta verkar som jag kommer att få köpa med mig en massa bakgrejjor när jag kommer hem igen. Vetemjöl – Socker – Bakpulver m.m. Hmm får nog köpa extra vikt på planet och en väska till hmm…
  Tror med all säkerhet att den blev jätte god Maria för det brukar den bli 😉 konsistens bahh inte viktigt alls 🙂

 4. Intressant det där 🙂 Jag har bakat bade bullar, lussebullar, kladdkaka etc utan problem, kan visserligen tyska men har aldrig upplevt att mjölet ställt till det? Däremot var det första jag köpte ett decilitermatt, eftersom jag inte kunde använda mina svenska recept annars 🙂

  1. Post
   Author
   1. Skulle gärna ställa upp men då måste jag närvara på min kusins disputation – i Stockholm. Men jag kan ta med mig ett paket Saffran 🙂

    1. Post
     Author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *