Svalt vatten!

Kommer ni ihåg ”The Thing”? Ni vet den där brummande konstiga saken som kombinerar el, vatten, öppen låga och gas och gör att vi får varmt vatten att duscha i och värme i lägenheten.
Nåväl, i dag, eller rättare sagt i natt, bestämde sig The Thing för att hen inte ville vara med längre utan tog semester. Vaknade av att vi kände oss förflyttade tillbaka till den kalla nord. Fick ett defenitivt uppvaknande i duschen! (Säger bara ett ord: Snabbdusch!)
Tack och lov finns rörmokarfirman tvärs över gatan. Medtagandes en tyskspråkig kollega lyckades vi förklara vårt problem. Några timmar senare dyker det upp två herrar i blåställ, bärandes på förtroendeingivande verktygsväskor och officiella arbetsordrar (med stämpel!)

De förklarar på ordrik tyska vad som är problemet med vår ”The thing” (något med vattentrycket tror jag?) och börjar skruva.
Bland annat kopplar de till en vattenslang till hela apparaturen. Denna vattenslang bestämmer sig helt plötsligt för att den inte alls vill medverka utan flyr kopplingen, med resultatet att hett vatten sprutar ut över vår lägenhet och undertecknad lär sig ett nytt ord på tyska….(börjar på S någonting och min kvinnliga intuition säger mig att jag nog inte skall använda just det ordet i vardagliga samtal. ;-))

Nu sitter jag här och beser hur det pysslas och skruvas (och torkas golv) och hoppas på att The Thing mår bra av behandlingen och vill fortsätta att samarbeta.
Visserligen sägs det att håret blir snyggt av svalt vatten, men det finns gränser även för min fåfänga. 😉

20121017-130743.jpg

Intressant mönster på väggen av hett vatten. Måhända något för Moderna museet?
20121017-134700.jpg