Tack Gode Gud för multinationella företag

Vi vill alla hitta den där lilla pärlan till butik. Den där lilla ”shopen runt hörnet” där bara ”vi som vet” hittar de där små pärlorna som är så härligt unika, fulla med kvalite, äkthet och genuinitet, självklart till ett bra och överkomligt pris. Så där chickt nära-till-ursprunget samtidigt som det skall andas kvalité värt den finaste shoppingatan i stora Staden.

Oavsett om det gäller maten vi ställer på bordet (i så där ”Sköna-Hem” rätta skålar från lokala lokala keramikkonstnären) vinet från den egna vingården i Toscana, (som man önskar att man hade, men inte har, utan istället serverar man ett ”fyndvin” från en ”liten vingård vi upptäckt..” eller kläderna man bär.

Detta ändrar sig snabbt när man kommer till ett land där man inte behärskar språket.
Plötsligt uppskattar man enormt de multinaltionella företagens strömlinjeformade utformning.
Jag behöver inte försöka tyda de mystiska orden på lapparna i kläderna, utan vet att de går efter samma system som hemma. På en ej nämnd, multinaltionell Hamburgerkedja som jag med skammens rodnad på kinderna måste erkänna att vi besökt även här i Wien, behöver jag inte fundera över vad det är jag beställt utan vet redan innan vad jag får. En ack så unik upplevelse vid restaurangebsök i ett främmande land på ett främmande språk! (Trots att en rätt på menyn helt plötsligt bytt namn till Royal! Hmm förvirringen är total. 😉 )