Svensk mat överallt?

Vet inte hur jag ska säga det här, men undertecknad med familj hyser ett visst intresse för mat och dryck. Provar gärna nya smaker och tycker om att njuta av en god vällagad måltid. Kanske de många blogginläggen om just dessa ämnen redan fått er att ana detta? 🙂

Nåväl, här i Österrike är det en härlig blandning av olika kök. Har fått tips om en Mexikansk restaurang (men glömt bort dess namn 🙁 Någon som vet som kan tipsa mig?? ) Hört rykten om en från Jamaica eller cuba?? och sett ett flertal asiatiska, franska, tjeckiska och till och med en amerikansk. (Fast det sista var en hamburgerkedja, så den räknas inte.)
Kort sagt, vi kan i denna stad matmässigt göra en jorden-runt resa.

Men vill man besöka Sverige via en restaurang verkar det som man än så länge, förutom ett besök på Svenska kyrkan så klart, är hänvisad till IKEA´s restaurang och dess köttbullar med lingonsylt. Sverige som har så mycket mer god mat än bara köttbullar!!

Då blir man, i alla fall jag, glad när jag läser DN´s artikel om hur svensk mat är starkt efterfrågat i bland annat Storbrittanien. Ja, är till och med ”inne” att äta Svenskt. 🙂 Måhända det inom en snar framtid blir det även här i Österrike??

Svenskt Köttbullsberg

Svenska Köttbullar