Hur många sorters majonäs finns det i världen?

Då familjen kräver även lekamlig föda blir det med jämna mellanrum besök i lokala livsmedelsaffärer i syfte att i utbyte mot den lokala valutan tillskanska sig diverse ingredienser för att tillreda därtill lämpliga maträtter för att på så sätt lugna familjemedlemmarnas magar och humör.
Nu senast när jag var på besök i den näraliggande matvarubutiken kom jag att stanna till vid hyllan för majonäs.
Denna enkla lilla sås som så förhöjer smakupplevelsen på såväl nyskalade räkor som en flottig hamburgare.
Dock måste jag erkänna att jag hitills bara noterat två eller möjligtvis tre olika versioner av denna sås i affären hemma i Sundsvall. Vanlig, lätt och äggfri.
Finner mig därför lätt chockad och stum då jag kan räkna till inte mindre än tjugofem (25!) olika sorter av denna sås på hyllan i denna lokala matvarubutik.
Då min tyska fortfarande befinner sig i försöksstadiet kan jag tyvärr inte redogöra för de djupare mysterierna i alla dessa sorter och hur de skilde sig ifrån varandra.
Kunde dock gissa mig till att några av dem var lätt-versioner, några baserade på olivolja, någon ståtade med någon slags örtkryddning och kronan på det hela utgjordes av en tub som kombinerade majonäs och ketchup!!

Har legat sömnlös sedan denna upptäckt och undrat: När känner man ett oändligt behov av att sträcka sig efter tuben med majonäs/ketchup? Och hur smakar det?
Vågar jag smuggla med en hem nästa gång eller kommer Maken protestera? 🙂

20121101-202439.jpg