8

Turist i Wien

Dottern har höstlov och mamma tar sig sammalunda.
Efter dryga sju veckor i denna härliga stad skall vi nu leka turister. Bese allt man ska se när man är i Wien och göra allt man måste göra för att med rätta kunna säga: Vi har varit i Wien!
Trots att vädrets makter är emot oss i form av snöglopp och blåst gav vi oss tappert iväg. Skall mer till än några snöflingor för att stoppa en norrlänning.
Första stoppet på vår tour de tourist blev Skattkammaren! Kommentar: Wow! (Känner oss som fattiga kusinerna från landet…)
Nu vilar vi ut med stärkande lunch efter alla diamanter, rubiner, broderier och överdåd innan det är dags för nästa punkt, Spanska Ridskolan.
Frågan är: Vad gör vi i morgon? Tips mottages tacksamt.

20121029-121012.jpg

Comments 8

 1. Jag tycker ni ska besöka Schönbrunn, inomhus! De har en väldigt fin audioguidad tur där som ger en kompakt historielektion i Österrikes historia, inte bara Wien.

  1. Post
   Author

   Tack för tipset!
   Står absolut på to do listan.
   Har ju redan besökt den fantastiska parken men bestämde oss för att spara insidan till en dag med sämre väder. Ser ut som den dagen är här nu. 🙂

 2. Sissi-museet i Hofburg, mina tjejers favorit för de är sålda på Sissi ( ni skall väl se musicalen, ett mååååste!) Nationalbiblioteket i Hofburg är också urfint.

  1. Post
   Author
   1. Elisabeth musicalen på Raimundtheater. Vi såg den 2002. Sedan dess har musiken spelats och sjungits här och CD och DVD gått varma. Samuel och Sofia spelar och sjunger den ofta fortfarande.

 3. Skall bara tillägga det att vi är nu uppe i 10 veckor i denna underbara stad med så mycket att se. Det är ju som att gå omkring i en godis butik hela tiden. Museum – Operor – Musikaler – Arkitektur m.m. Bara säger, vill ha mer 😉

 4. Besök Zoo i Schönbrunn. Det är helt underbart och många hus man kan gå in i och värma upp sig. Både konsthistoriska och naturhistoriska museet har varit favoriter hos mitt barnbarn sen han var helt liten. Där finns mycket att se. På tekniska museet finns det mycket att pröva på, likaledes på Musikmuseet. I stepfansdomen finns det audioguider på svenska också. Heinl har ett schokladmuseum, adressen hittar ni på internet. Haus des Meeres är också favorit hos barnen. I Donautornet kan man boka middag och det snurrar långsamt runt medan man äter och man ser mycket av Wien en klar dag – något dyrare. Heurigenexpressen brukar åka mellan Nussdorf och Kahlenberg fram till 31.10. Ett litet turisttåg. Snett mittemot ändstationen i Nussdorf är en heuriger som heter Kierlinger. En väldigt ursprunglig gammal en som turister inte går till- om man gärna undviker turistställen. Det finns mycket mycket mer. Vi var och tittade på sister act i Ronacher och besökte dagen efter backstage visningen. Det var också toppen.

  1. Post
   Author

   Tack! Det var verkligen fullt av tips och goda råd. Hmm får ta ledigt en vecka till för att hinna med. 🙂
   Konsthistoriska har vi besökt.ETt underbart museum som i alla fall jag absolut kommer att återvända till, ofta!
   Choklad museum lät ju verkligen synnerligen intressant!! Skall genast googlas. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *