Der Weihnachtsbasar der Schwedischen Kirche in Wien.

Sakta men säkert lär jag mig tyska, eller rättare sagt, vissa väl utvalda ord och meningar.
Just nu är det Weihnachtsbasar!
Med jämna mellanrum (Läs: minst en gång om dagen) ringer nämligen någon och frågar om och när Svenska kyrkans julbasar är.
Eller då på Tyska: Der Weihnachtsbasar der Schwedischen Kirche in Wien.

Varpå jag artigt svarar att der Weihnachtsbasar är den 2.Dezember im Kardinal König Haus, Kardinal-König-Platz 3, 13.Bezirk. (Visst är ni imponerade att jag lyckats lära mig en så lång mening??? OK, skall avslöja knepet. Står på affischerna som ligger typ överallt här i kyrkan. 😉 )
Problem uppstår dock när de som ringer ber om vägbeskrivning. Åker personen ifråga kommunalt är det inga problem, förälskad i U-bahn som jag är. (U4 till Hietzing, spårvagn 60 till Jagdschloßgasse (Fråga inte hur lång tid det tog mig att uttala den adressen rätt. Har fortfarande inte lyckats nämligen….)

Men stackaren som frågade om vägbeskrivning per bil var jag tvungen att hänvisa till Google. Hoppas de hittar fram….

Nu skall jag bara lära mig vad Älg, Pepparkakor samt ”Toaletten ligger därborta” heter på tyska så borde jag klara av i alla fall basardagen. 😉

 

Der Schwedischen Weinachtbasar

Lite bilder från tidigare julbasar för att förbereda mig på vad som komma skall…