Säg det med blommor….

OK, erkänner villigt, mina botaniska kunskaper är starkt begränsade.
Kan, bra dagar, med möda skilja en maskros från en björk och kan om jag får tänka lite, osäkert peka ut rosorna i en bukett.
Har heller inga så kallade gröna fingrar. Har fått ett antal växter till skänks med orden att ”den här är sååå tålig och lättskött, går inte att misslyckas” När givaren återkommer en vecka senare och ivrigt söker den prunkande växten med blicken brukar jag fästa deras uppmärksamhet på det förtorkade stillebenet i hörnet. Oftast känner de igen sin gåva enbart på krukan.
Behöver jag nämna att jag under denna tid sällan engagerades som blomstervakt? I alla fall aldrig mer än en gång.
Numera finns det en Make i min närvaro som får ta hand om dylika ting, och helt utan min förtjänst finns det faktiskt växter som både överlevt och till och med frodas i vårt hem. Mitt bidrag till det hela brukar vara att hålla mig borta från all skötsel av växterna. Något som jag tar mycket seriöst.

Nu och då krävs det dock att jag av olika anledningar bör inhandla någon form av blommor.
Nu senast i helgen. Lyckades hitta en liten blomsterhandel inte långt ifrån kyrkan. Ägaren(?) till densamma var en mycket vänlig och engagerad herre som på mycket ordrik tyska förevisade hela butiken och gav mig noggranna instruktioner om varje blommas skötsel, dess latinska namn samt i vilka olika färger den eventuellt fanns.
När jag tillslut lyckades förklara att jag tyvärr inte förstod så mycket då min tyska fortfarande är ganska skraltig, övergick han till att med mimik och charader förklara.
Mina vänner, trodde aldrig den dagen skulle komma, men jag har mött min överman i charader och uttrycksfull mimik!!!! Att se, och höra, en Österrikisk gentleman i sin bästa år, medelst mimik och illustrativa ljudeffekter, förklara hur man vattnar vissa blommor genom att stoppa ner hela krukan i vatten tills det slutar bubbla, är en upplevelse jag kommer att bära med mig länge!!!
Många skratt och ännu fler gester senare går jag därifrån med min inhandlade, inslagna bukett av utslagna blommor.
Jag kommer nog aldrig få några gröna fingrar, eller lära mig namnen på alla blommor, men vad gör det, när det finns blomsterhandlare:)