Termometerjakt!

Köket saknar en viktig detalj – en stektermometer!
Ger mig alltså glatt ut i den så kallade snöyran på jakt efter en dito.

På vägen träffar jag på en av våra underbara grannar, som glatt hälsar.
Vi språkas vid ett tag, dvs han pratar och jag hoppas att jag nickar och svara på rätt ställen.
Lyckas i alla fall förklara vad jag är på jakt efter, tror jag.
(Skall bespara er beskrivning av hur jag medelst kroppsspråk illustrerar stekning-av-kött-i-ugn. Vad heter förresten Ugn på tyska???)
Han förstår i alla fall vad jag menar och beskriver, med många ord och desto fler rörelser, hur jag ska gå för att komma till en väldigt bra butik som säkert har det jag söker.
Lite osäker på ifall han skickar iväg mig till en slaktare, köksbutik eller mentalsjukhus går jag i alla fall efter hans anvisningar.
Hamnar tillslut i en liten butik…typ.
Tänk er det mest överfulla garage, med alla dom där bra-att-ha grejerna nedlagda i lådor och burkar, staplade på mer eller mindre rangliga hyllor.
Lägg dit handskrivna lappar med pris. Några överblivna julgirlanger (osäkert vilken jul) och en köpmandisk, så har ni ungefär denna lilla butik jag klev in i.
Det var trångt, då disken stod ca två steg in från dörren och vi aldrig var färre än fem personer i affären. Paret bakom disken expedierade kunderna efterhand och sålde, under den tiden jag var där, allt från sandpapper, till borr, till bakplåtspapper och småskruv.

När det väl var min tur och jag på darrande ben gick fram och framförde min fråga besvarades den med komplett tystnad och rynkade ögonbryn. Skulle just formulera om min fråga och funderade på om jag skulle återuppföra min stekning-av-kött-i-ugn pantomim när mannen bakom disken muttrade något, dök ner bakom disken (trodde ett ögonblick han ramlat) och efter ett visst rumsterande återvände med en stektermometer!!!!
Vet inte vem som blev gladast, jag, som fått det jag ville ha, eller mannen bakom disken, som verkade ta det som en personlig hederssak, att kunna skaffa fram det varje kund önskade.
By the way – har nu lärt mig att det heter Grill- eller Braten-Thermometer

20130119-130910.jpg