Med hjälp av telefonen…

Upptäckte en liten, men ack så rolig detalj när jag väntade på bussen häromdagen.
På tidtabellskylten fanns det en så kallad QR- kod.
Då jag ju är gift med en datatekniker är jag numera utrustad med en så kallad smartphone. (Tror ärligt att jag har fått den tack vare alla dessa smarta funktioner så som tex karta etc så att jag inte ska tappa bort mig i storstadsdjungeln. )
Sagda smartphone är också utrustad med en app där man med några enkla klick kan få reda på exakt vilken buss/spårvagn/tunnelbanana man skall ta för att komma dit man vill. Går att ladda ner här. Appen är inklusive karta, avgångstider och till och med vad det skall stå på bussen, så att man inte åker åt fel håll. (Finns faktiskt dem som lyckas göra det misstaget….*host* *harkel* *rodnar*)
Är i alla fall en väldigt bra och användbar app då man som undertecknad tar sig runt i Wien med omnejd medelst kommunala färdmedel.
Likaså innehåller numera min lilla smartphone en app som läser av QR koder.
Så, ståendes vid busshållplatsen funderar man ju, i alla fall jag, på två frågor.
1. Står jag vid rätt hållplats?? 2. När kommer bussen egentligen?
Upp med lilla smartphonen, läs av koden med hjälp av nämnda app, och vips talar min lilla digitala följeslagare om för mig exakt hur många minuter det är kvar tills nästa buss kommer och vart den bussen kommer att åka!
Inte ens lilla förvirrade jag kommer gå vilse i den här staden, så länge jag har batteri i telefonen. 🙂