4

Snökaos…typ

OK. Jag vet, jag borde inte. Ska inte. Är fel osv…. men jag kan inte låta bli.

Kan inte låta bli att J ä m f ö r a.

I Wien är det tydligen så att man väntar med snön tills efter jul. Dvs den kommer först nu i januari. OK, inte mycket att säga om det. Vi är trots allt en bit längre söderut jämfört med t.e.x Sundsvall som ju haft ganska mycket av den varan ganska länge nu. Kan inte direkt klaga då jag aldrig varit någon direkt stort fan av snö. Mer än på vykort och så.

Men men, den här veckan kom den dock hit till Wien. Tidningarna i går varnade för snöoväder och när jag vaknade i dag var det faktiskt flera stycken snöflingor i luften.

OK, har väl fallit ganska mycket snö. Upp till tre decimeter på sina ställen här i Wien. Men come on!! Det är inte mycket! Speciellt inte när marken fortfarande är så varm att det bli snöslask av det hela ca 10 min efter att det fallit. Och framförallt inte när det är så mycket snöskottare, plogbilar och saltbilar i tjänst. Lovar! Har aldrig sett så många på en gång som här!

Så, naturaliserad norrlänning som man är tänker jag inte vidare på de få snöflingor som faller utanför fönstret. Är väl inget?

Är väl, visar det sig, mycket!!!

Vi pratar inställda bussar, urspårade spårvagnar, dikeskörda bilar och långtradare. Utkallade poliser, varningar på radio, uppmaningar att hålla sig inomhus och inte ge sig ut i onödan….I centrala Wien!!!!

nej, jag ska inte jämföra…..men ibland kan jag inte låta bli. 😉

En liten bild från Snökaoset

En liten bild från Snökaoset, hämtad från www.heute.at

Comments 4

    1. Post
      Author
  1. Känner här att jag måste i denna allvarliga stund flika in med en liten uppmuntran och eloge till Wien borna, ett stort tack till dessa snöröjare imponerande många dessutom 2000 st det är inte illa. Dom var ute hela dagen och hjälpte andra galna människor i trafiken. Energiska är var dom, däremot så kanske man borde spara in på saltet lite typ helt låta bli att salta :-). Dom ”kommunala” färdmedlen fungerade rätt så bra, dom drogs med lite förseningar på efm men som resenär såg då inte jag till någon försening, så vart den tog vägen vet jag inte 🙂

    Pär

  2. Pingback: Snögubbar!!! | På väg till Svenska kyrkan i Wien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *